Відомій луганській ексрегіоналці Філіповій повідомили про підозру в колабораціонізмі

Одіозній луганській ексрегіоналці Філіповій повідомили про підозру в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Щастинської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) ексдепутатці Краснолуцької міської ради від «Партії регіонів».

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк мова йде про колишню відому «регіоналку» Марину Філіпову, яка наразі очолює окупаційну «адміністрацію Новоайдарського району лнр».

За часів Януковича фігурантка була міським головою Красного Луча. У 2014 році вона підтримала російську агресію і з тих часів обіймала різні керівні посади в угрупованні «лнр», у т.ч. «заступниці керівника адміністрації - начальниці управління розвитку у сфері територіального планування лнр» та «радниці глави лнр».

Минулого року Філіппова отримала від СБУ підозру за двома статтями Кримінального кодексу України у зв’язку з участю у підготовці «референдуму» на тимчасово окупованій території Луганської області.

Діючи у змові з іншими особами, від імені «общественной палаты лнр», вона направила ватажку «лнр» звернення з ініціативою проведення «референдуму» про відокремлення Луганської області від України та її приєднання до рф.

У грудні 2022 року Філіппова надала добровільну згоду на призначення «головою адміністрації Новоайдарського району лнр», незаконно створеної окупантами. Нині вона співпрацює з загарбниками задля утвердження окупаційного режиму на Луганщині.

Наразі підозрювана перебуває під санкціями за Указом Президента України.

Їй загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, «Голову верховного суду лнр» судитимуть за державну зраду. Їй загрожує 15 років тюрми.