Хорватія і Північна Македонія анонсували надання Україні пакетів військової допомоги

Хорватія анонсувала надання Україні пакету військової допомоги на 30 млн євро

Хорватія анонсувала надання Україні нового пакету військової допомоги на 30 млн євро. Також пакет допомоги готує і Північна Македонія.

Вранці прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович обговорив із президентом України Володимиром Зеленським пакет хорватської допомоги на саміті лідерів країн Південно-Східної Європи, повідомляє HRT.

"На засіданні уряду в четвер у нас буде розглядатися новий пакет військової допомоги Україні, тому я також повідомив про це Зеленському", - зазначив Пленкович і додав, що вартість допомоги становитиме близько 30 мільйонів євро.

"Я також анонсував велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні в жовтні, де Хорватія разом з іншими учасниками ЄС та інших міжнародних організацій розпочне процес допомоги Україні в процесі розмінування, де Хорватія, на жаль, має великий досвід", - повідомив він.

Пресслужба президента повідомляє, що Зеленський зустрівся також з прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським і подякував йому за оборонну підтримку, зокрема підготовку нового пакету допомоги. Сторони обговорили розвиток подальшої співпраці між державами у сфері оборони.

Нагадаємо, на саміті країн Південно-Східної Європи Зеленський зустрівся також з президенткою Молдови Марією Санду і президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем.