Літніх людей на Луганщині погрозами змушують отримувати паспорти РФ, - ЛОВА

Літніх людей на Луганщині погрозами змушують отримувати паспорти РФ, - ЛОВА

На Марківщині окупаційна влада залякує людей похилого віку неможливістю звернутися до лікаря без паспорта рф. Кількість боржників за комунальні послуги зростає на Новопсковщині.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією обласної адміністрації, загарбники поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей. Представники окупаційної адміністрації Марківського району особисто їздять по домівках і проводять агітаційні бесіди з пенсіонерами.

“Обіцяють після отримання документів російського зразка допомогти з їжею. Коли такий аргумент не діє, погрожують, що цих людей без паспорта рф не пускатимуть до лікаря”, - наголосили в ЛОВА.

Також повідомляється, що на Новопсковщині зростає реєстр боржників за комунальні послуги. Спочатку людям почали відключати за невеликі борги світло. Пізніше за роботу з боржниками взялися газовики.

“Ті, хто перевищив річний ліміт, вимушений сплачувати майже удвічі більше за кожний спожитий куб. Якщо перевищення ще більше – то ціна збільшується утричі. Відповідні квитанції з боргами вже отримують жителі громади в окупації”, - поінформували в ОВА.

Нагадаємо, з працівниками сєвєродонецького «Азоту» окупанти розраховуються продуктовими наборами. Відремонтовані росіянами торік об’єкти на Луганщині руйнуються.