Сили оборони відбили шість штурмів біля Новоєгорівки

Сили оборони відбили шість штурмів біля Новоєгорівки

На Лиманському та Куп’янському напрямках протягом минулої доби, 28 серпня, окупанти здійснили шість штурмів українських позицій – усі поблизу Новоєгорівки.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“Тут дещо змінилася ситуація. Загалом фіксуємо тенденцію щодо зміни напрямку активних дій противника. Зокрема, противник перемістив центр своєї уваги на новоєгорівський напрямок. Станом на вчора там наші захисники зафіксували шість штурмів, і всі шість були в цьому напрямку. Тобто противник зараз змінює акценти, намагається знайти слабкі місця в нашій обороні”, – сказав він.

За його словами, за минулу добу на Лиманському та Куп’янському напрямках окупанти здійснили 561 обстріл українських позицій та 15 разів застосовували тактичну та армійську авіацію, переважно це – літаки СУ-25, гелікоптери К-52, МІ-8 та МІ-24. Але далеко вони не залітають, тому що наражаються на українську глибокоешелоновану протиповітряну оборону.

Українські військові за добу ліквідували 56 окупантів, а також знищили БМП, гармати Д-30 та “Мста-С”, три автівки та склад з боєприпасами росіян.

Нагадаємо, зведена тактична група "Адам" на Лиманському напрямку уразила танк окупантів.