Зрадниця, яка при окупантах стала заступницею “мера” Сєвєродонецька, отримає мільйон рублів від рф

Зрадниця, яка при окупантах стала заступницею “мера” Сєвєродонецька, отримає мільйон рублів від рф

Заступниця “глави адміністрації міста Сєвєродонецька” Яна Силкіна стала переможницею окупаційного конкурсу "Лідери Відродження". Вона працювала у Луганській ОДА, а після повномасштабного вторгнення рф перейшла на бік ворога.

Про це повідомляють змі окупантів.

Окрім неї, з представників Сєвєродонецька у “конкурсі” переміг “заступник міністра промисловості та торгівлі ЛНР” Дмитро Частников. Як зазначають окупанти, вони отримають по 1 мільйону рублів на навчання в одному з ВНЗ рф.

Їх привітали з такими словами: "Державна служба походить від слова "служіння". Важливо розуміти для кого і для чого ти служиш. Ти служиш для своєї країни, для людей та для майбутніх поколінь".

Хто така Яна Силкіна

Нагадаємо, жінка до повномасштабного російського вторгнення працювала у Департаменті соціального захисту населення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Після окупації Сєвєродонецька вона погодилася на пропозицію окупаційної влади та добровільно зайняла посаду у самопроголошеній "Сєвєродонецькій адміністрації ЛНР". Обійнявши псевдопосаду "заступника голови Сєвєродонецької адміністрації ЛНР", вона виконує вказівки окупантів, сприяючи їм у легалізації влади на тимчасово окупованій території Луганщини.

У вересні 2022 року за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил їй заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

На фото: Яна Силкіна з ватажком “лнр” Леонідом Пасічником.