На окупованій Луганщині після “виборів” очікується хвиля мобілізації, – ЛОВА

На окупованій Луганщині після “виборів” очікується хвиля мобілізації, – ЛОВА

Після підрахунку голосів у самопроголошеній "лнр" очікують чергової хвилі примусової мобілізації.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

“Вона обіцяє бути більш жорсткішою за попередні. Співробітникам військкоматів вже донесли усі лазівки російського законодавства, за якими можна офіційно переступати межу. До прикладу, лише після усного попередження вони можуть увійти на приватну територію і провести мобілізаційні дії. Тобто, ошукати і квартиру, і будинок, і територію навколо”, – сказано у повідомленні.

Про масову мобілізацію повідомляє й Генштаб ЗСУ. За інформацією, її показники, за різними оцінками, можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

“Окремі документи з цього приводу вже потрапили у мережу. Слід зазначити, що цього разу призвати планується також близько 40 тисяч мешканців Чеченської республіки, яких ймовірно буде використано в якості “загороджувальних загонів” позаду російських військ. При цьому серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри запланованої мобілізації знову залишаються мінімальними”, – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше ЛОВА повідомляла, що у “лнр” під час виїзного волевиявлення люди вимушені були визначатися з вибором кандидатів під прицілом автоматів поліціянтів, які супроводжували членів комісій.