Армія рф знищила сотні одиниць української зброї, яка є муляжами: CNN про те, як це відбуваться

Армія рф знищила в Україні сотні одиниць зброї, яка виявилася муляжами: CNN про те, як це відбуваться

Російська армія знищила на війні в Україні сотні одиниць української зброї, яка виявилася муляжами. Ці приманки виготовляє компанія "Метінвест" і вважає їх дуже успішними.

Про це пише CNN.

Зброя-муляж створена з єдиною метою: бути знищеною якомога швидше.

"Українські гармати-гаубиці Д-20, гаубиці американського виробництва М777, мінометні труби, РЛС ППО… список можна продовжувати. Якщо будь-яка зброя розгорнута і функціонує в Україні  велика ймовірність, що "Метінвест" або скопіював його, або знаходиться в процесі створення в невеликому ангарі, який сховався на краю величезного промислового майданчика в центральній Україні. Там ви знайдете вражаючий набір копій найновіших американських і європейських технологій убивства", - пише видання.

За словами представника компанії, який побажав залишитися неназваним, до війни "Метінвест" був найбільшою металургійною групою України, але не займалася виробництвом зброї.

"Насправді це все ще так, оскільки єдиним заходом компанії у світ зброї є ця побічна лінія приманок, надзвичайно правдивих, але не оснащених ані дальністю стрільби, ані високою ціною", - зазначає CNN.

Мета виготовлення приманок, каже речник компанії, подвійна: врятувати життя українців і обманом змусити росіян розтратити їхні власні, дуже дорогі безпілотники-камікадзе, снаряди та ракети.

Ідея полягає в тому, що з неба приманки повинні виглядати правдоподібними і гідними атаки. А це означало досягнення балансу у виборі матеріалів, доповнення дешевої фанери, яка не видає належної теплової сигнатури, щоб обдурити російські теплові радари та дрони достатньою кількістю металу.

"Ми рахуємо не кількість виготовлених приманок, а кількість знищених, і це для нас головне", — каже речник. "Чим швидше наші приманки будуть знищені, тим краще для нас".

Наразі, за його словами, багато сотень було знищено, і компанія з усіх сил намагається задовольняти потреби армії. Він показав фотографії приманок у полі на різних етапах їхнього короткого життя. Також працівники "Метінвесту" виготовили ще один екземпляр: на дереві десь в Україні висить опудало президента росії володимира путіна в натуральну величину. Це також робота його людей, каже речник із задоволенням, він сподівається, незабаром опудало і зброя піде в минуле.

Нагадаємо, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що війна в Україні триватиме, доки одна чи інша сторона не досягне політичних цілей війсковими засобами, або обидві сторони не вирішать, що вони не можуть досягти цих цілей і сядуть за стіл переговорів.