В обласній раді ВПО запропонували зміни, за якими працювати в ній зможуть усі охочі

В обласній раді ВПО запропонували зміни, за якими працювати в ній зможуть усі охочі

Оновлена рада ВПО при Луганській ОДА провела перше засідання, на якому обрали її голову, заступника та секретаря, а також узгодили організаційні питання та визначили першочергові завдання.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У Луганській області рада ВПО діяла ще з лютого 2020 року. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 04.09.2023 № 182 її склад оновили та актуалізували Положення про обласну раду з питань внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, цей дорадчий орган має співпрацювати з Обласним центром підтримки цивільного населення за трьома основними напрямами:

- сприяння соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштуванню, та забезпеченню житлом

- реалізація ветеранської політики

- збереження ментального здоров’я.

За підсумками першого засідання Ради на погодження до Мінреінтеграції направили пропозиції про зняття обмежень щодо кількості її членів.

“Наразі їх може бути тільки 18, тож дві кандидатури були відхилені”, - пояснили у ЛОВА.

За умови позитивного розв'язання питання, додали в обласній адміністрації, до положення та складу Ради внесуть зміни, що дозволить забезпечити участь у її роботі всіх внутрішньо переміщених осіб, які виявили таке бажання та надали визначений пакет документів.

    

 

 

Актуальний склад обласної ради ВПО

Крім того, Яну Любимову - членкиню громадської організації «Волонтери об’єднані однією метою» - на засіданні вдруге обрали головою ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облдержадміністрації.

Наразі, зауважили у ЛОВА, Ради ВПО також утворені при всіх районних та місцевих адміністраціях Луганської області.

Нагадаємо, у серпні Луганська ОВА повідомила, що оновлює склад обласної Ради з питань ВПО.