Зеленський попередив, що путін може спровокувати Третю світову війну: "Він вже не людина"

Зеленський попередив, що путін може спровокувати Третю світову війну: "Він вже не людина"

Президент Володимир Зеленський каже, що у війні в Україні на кону стоїть світовий порядок, тому що російський диктатор володимир путін може розпочати Третю світову війну.

Про це він сказав в інтерв'ю CBSnews.

"Якщо Україна впаде, що буде через десять років? Тільки подумайте про це. Якщо [росіяни] досягнуть Польщі, що буде далі? Третя світова війна? Ми захищаємо цінності всього світу. Це українські люди платять найдорожчу ціну. Ми справді боремося за нашу свободу, ми вмираємо. Ми не вигадка, ми не книга. Ми боремося насправді з ядерною державою, яка загрожує знищити світ", - сказав Зеленський.

"Сполучені Штати Америки фінансово підтримують Україну, і я вдячний за це", - зазначив Зеленський. "Я просто думаю, що вони підтримують не тільки Україну. Якщо Україна впаде, Путін обов'язково піде далі. Що будуть робити Сполучені Штати Америки, коли путін дійде до країн Балтії? Коли він дійде до польського кордону? Він це зробить. Це багато грошей. Ми маємо велику вдячність. Що ще має зробити Україна, щоб усі виміряли нашу величезну вдячність? Ми гинемо на цій війні".

Він додав, що весь світ повинен вирішити, чи хоче зупинити путіна, чи хоче почати світову війну.

"Ми не можемо змінити путіна. Росія суспільство [втратило] повагу світу. Вони обрали його, переобрали і виховали другого Гітлера. Вони зробили це. Ми не можемо повернутися в минуле. Але ми можемо зупинити це тут", - сказав Зеленський.

Посилаючись на численні невійськові цілі, на які напала росія, Зеленського запитали, чого, на його думку, путін намагався досягти, вбиваючи мирних жителів.

"Зламати [нас]", – сказав Зеленський. "І обираючи цивільні цілі, путін хотів досягти саме цього – зламати [нас]. Цій людині, яка займалася такими кривавими діями, усім, що вона сказала, не можна довіряти. Такій людині немає довіри. Бо він уже давно не людина".

Нагадаємо, цього тижня Зеленський планує відвідати США, щоб виступити на Генеральній асамблеї ООН і відвідати Білий дім і Конгрес.