У Львові палають склади після влучання "шахедів", під завалами знайшли загиблого (оновлено)

У Львові палають склади після влучання "шахедів", під завалами знайшли загиблого (оновлено)

Львівщину протягом 2,5 годин вранці, 19 вересня, атакували російські дрони-камікадзе. Внаслідок влучань виникли пожежі на промислових складах.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Він додав, що на Львівщину летіло 18 "шахедів", 15 із них збили Повітряні сили.

"Сім збили безпосередньо у повітряному просторі Львівської області. Цифри ще можуть трохи змінитися, інформація уточнюється, але навіть зараз можна уявити масштаб атаки і масштаб роботи, яка була у Протиповітряної оборони області", - додав він.

Козицький зазначив, що на жаль, є три влучання у промислові склади у Львові.

"Один постраждалий. Це 26-річний хлопець, який на момент атаки перебував на складі. Його госпіталізували. Він у стані середньої складності. Також на місці була жінка, госпіталізації не потребувала. На складах є загоряння у чотирьох локаціях", - додав він.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про одного загиблого.

"На жаль під завалами знайшли загиблого чоловіка, який тут працював. Знищено три складські приміщення. Це склади з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія КАРІТАС-СПЕС. Загалом площа загорання близько 10 тисяч метрів квадратних", - повідомив Садовий.

Козицький наголосив, що це звичайні промислові склади і нічого мілітарного на них не зберігали. 

За повідомленням ДСНС станом на 9:28 ліквідація пожежі на трьох складських будівель на площі 9 тис. 450 кв. м триває.

Зазначимо, що вночі, 19 вересня, також був вибух у Кривому Розі. Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій лисак повідомив, що через влучання зайнялася багатоповерхова будівля. Пожежу загасили. "Вибуховою хвилею пошкоджені фасади трьох багатоповерхових будинків, минулося без жертв", - додав він.

Вибухи лунали і на Хмельниччині, і на Миколаївщині, де сили ППО збили 10 "шахедів".