У Херсоні обстріл рф вбив поліцейського, який вийшов з "Іловайського котла" у 2014 році (ФОТО)

У Херсоні російський обстріл вбив поліцейського, який вийшов з "Іловайського котла" у 2014 році

Росіяни обстріляли Корабельний район Херсона та влучили у тролейбус, загинув поліцейський Андрій Тарчинський, який вийшов з "Іловайського котла" у 2014 році.

Про це повідомляє Національна поліція і начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Він зазначив, що обстріл відбувся вранці, 19 вересня, о 09:35. "На вулиці Нафтовиків влучили у тролейбус №9. Загинув старший сержант поліції, який перебував поруч”, – написав Мрочко.

Він додав, що через ворожу атаку поранені двоє людей, які вже перебувають у лікарні.

У нацполіції розповіли, що Тарчинський був миротворцем у Боснії та Герцеговині, у Косово, а після анексії Криму у 2014 добровольцем записався у роту патрульної служби поліції особливого призначення "Херсон" й одразу потрапив до Іловайського котла.

"Разом з побратимами пройшов "Іловайське пекло", коли рятував бійців, був сам тяжко поранений, але вийшов з ворожого оточення. У мирному житті Андрій залишився людиною з великим благородним серцем, готовою до самопожертви заради інших. Загибель Андрія Тарчинського — важка й болісна втрата для всієї поліції", - йдеться у повідомленні.

Довідка: бої за місто Іловайськ Донецької області відбувалися у серпні 2014 року, у ЗМІ ці події відомі як "Іловайський котел". На початковому етапі українські війська оточували проросійських бойовиків, а з 24 серпня українському угрупуванню в тил зайшла значна кількість регулярних військ рф, змінивши хід боїв. У ніч з 28 на 29 серпня російський диктатор володимир путін звернувся до "сил ополчення" із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. Проте вийти ЗСУ не вдалося, росіяни порушили режим тиші і домовленості, розстрілявши колону. Ці події стали наслідками укладання перших Мінських угод.