Речник ЗСУ: “Велику увагу противник зосередив у районі Кремінної”

Речник ЗСУ: “Велику увагу противник зосередив у районі Кремінної”

На Лимано-Куп’янському напрямку вже близько тижня не фіксують жодних бойових зіткнень, але ворог продовжує інтенсивно обстрілювати позиції Збройних сил України.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він повідомив, що на цьому напрямку українські військові спостерігають найбільшу концентрацію сил противника: ворог утримує там понад 110 тисяч особового складу, а також велику кількість броньованої техніки, артилерійських систем та РСЗВ.

“Варто зазначити, що вже близько тижня ми не фіксуємо жодних бойових зіткнень. Проте це не означає, що бойові дії там зовсім зникли. Противник і надалі продовжує обстрілювати позиції Збройних сил”, - зауважив Євлаш.

За словами речника, минулої доби росіяни завдали на Лимано-Куп’янському напрямку 552 артилерійських удари. 17 разів ворог застосовував авіацію.

Велику увагу противник зосередив у районі Кремінної, зазначив Євлаш. Там відбулося 190 обстрілів та 10 разів ворог завдавав обстрілів зі своєї авіації.

У районі Білогорівки противник активно застосовував свою артилерію. Зокрема, понад 150 разів наносив вогонь з важких артилерійських систем.

Нагадаємо, Серебрянське лісництво потерпає від артилерійських обстрілів з боку росіян.