Луганські поліцейські пройшли курс навчання від агентів ФБР

Луганські поліцейські пройшли курс навчання від агентів ФБР

Поліцейські Луганщини підвищили свій рівень знань з балістики та збирання доказів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За інформацією, протягом тижня поліцейські з різних областей України, у яких ведуться активні бойові дії, підвищували свою кваліфікацію в Угорщині. Від поліції Луганщини взяли учать у навчаннях слідчий В’ячеслав Іорданов та криміналістка Катерина Макєшина.

Програму курсу презентували четверо агентів ФБР зі Сполучених Штатів Америки. Вони ж проводили лекційні заняття щодо особливості застосування вогнепальної зброї з набоями різних калібрів. Зокрема й тих, що використовуються на території України в зонах ведення бойових дій.

Іноземні спеціалісти-балісти ділилися досвідом про характер пошкоджень і механізм утворення слідів у тканинах людини після застосування зброї. За допомогою спеціального балістичного гелю поліцейські на власні очі побачили поведінку балістичних снарядів при потраплянні в тканини людини.

“Набуті знання та навички дозволять криміналістам та слідчим попередньо встановлювати за видом поранень типи зброї та типи куль, якими нанесено ураження армією рф під час повномасштабного вторгнення”, – зазначили у луганській поліції..

Нагадаємо, раніше луганські поліцейські вчилися виявляти місця масових поховань.