В Україну прибула перша партія танків Abrams, які братимуть участь у наступі (оновлено)

В Україну прибула перша партія американських танків Abrams, — NYT

В Україну прибула перша партія американських танків Abrams, це сталося на кілька місяців раніше, ніж планувалося,  для використання в контрнаступі України проти росії.

Про це пише The New York Times з посиланням на американських офіційних осіб з сектору оборони США.

"Більше танків M1 Abrams буде відправлено в найближчі місяці", - повідомили офіційні особи, зазначивши, що ті, які були відправлені в Україну в суботу, були першими з 31, які адміністрація президента Джозефа Байдена пообіцяла надіслати.

"Чиновники не сказали, скільки їх було доставлено на цей момент", - зазначає NYT.

Abrams будуть серед інших танків в арсеналі України, які вона використовує, щоб просунутися на контрольовану росією територію в східних і південних областях України, де бої тривали місяцями без серйозних проривів, і, можливо, повернути цю територію.

Але Кирило Буданов, голова військової розвідки України, попередив, що Abrams потрібно буде розгортати "дуже спеціально, для дуже конкретних, добре продуманих операцій", інакше вони ризикують бути знищеними.

"Якщо їх просто відправити на лінію фронту, щоб спробувати пробити російську оборону, - сказав генерал Буданов минулого тижня в інтерв’ю американському військовому блозі, - вони довго не проживуть на полі бою. Їх потрібно використовувати в тих проривних операціях, але дуже добре підготовлених".

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, прибуття танків.

"Хороші новини від міністра Умерова. "Абрамси" вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання", - написав Зеленський у Telegram.

Нагадаємо, минулого тижня і президент США Байден, і міністр оборони США Ллойд Дж. Остін прогнозували, що танки Abrams будуть доставлені протягом декількох днів. Усього Україні передадуть 31 танк. Також США обіцяли передати Україні невелику партію ракет ATACMS.