Президент Чілі про агресію рф: "Сьогодні це Україна, завтра це може бути будь-хто з нас"

Президент Чілі про агресію рф: "Сьогодні це Україна, завтра це може бути будь-хто з нас"

37-річний президент Чилі Габріель Борич виступив на підтримку України і засудив війну, яку розв'язала рф.

Він був присутній на Генеральній асамблеї Організації Об’єднаних Націй і дав коротке інтерв'ю The Washington Post, в якому згадав і про Україну.

"Щоб мати мир, ви повинні визначити, хто винен у початку війни. Ви можете не любити президента [Володимира] Зеленського, а можете не любити історію України. Але хто порушив територіальну цілісність вільної країни та міжнародне право? росія зробила. Тому для мене це кришталево ясно. Ми можемо захистити себе, лише поважаючи міжнародне право. Як я вже казав, сьогодні це Україна, завтра це може бути будь-хто з нас", - сказав він.

Нагадаємо минулого тижня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Республіки Чилі Габріелем Боричем.

Зеленський подякував за послідовну позицію Чилі, зокрема в межах Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, щодо засудження російської агресії.

Він відзначив налаштованість України на поглиблення співпраці з державами Латинської Америки. У цьому контексті сторони обговорили можливість організації саміту Україна – Латинська Америка для подальшого зближення.

Зеленський також акцентував на важливості повноцінного залучення Чилі до реалізації Української формули миру та участі країни в майбутньому Глобальному саміті миру.