Заступниця директора однієї зі шкіл Луганщини погодилася стати керівницею цього закладу при окупантах

Заступниця директора однієї зі шкіл Луганщини погодилася стати керівницею цього закладу при окупантах

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області викрили 64-річну мешканку Старобільського району на співпраці з окупантами. Їй інкримінують колабораційну діяльність.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що до повномасштабного вторгнення жінка перебувала на посаді заступниці директора одній з гімназії Біловодської селищної ради. Після приходу окупаційної влади за власним бажанням обійняла посаду «директорки» цього ж навчального закладу.

Перебуваючи на посаді, жінка впроваджувала стандарти освіти держави–агресорки та здійснювала пропаганду у закладі освіти задля сприяння здійсненню збройної агресії проти України.

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені відкритому за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність) здійснюють слідчі 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ викрила ще одного очільника окупаційних структур, які займаються незаконною паспортизацією мешканців Луганщини.