Народна депутатка написала заяву на Арестовича за пропагування культу насильства та жорстокості

Народна депутатка написала заяву на Арестовича за пропагування культу насильства та жорстокості

Народна депутатка Інна Совсун (фракція "Голос") написала заяву у правоохоронні органи на ексрадника голови ОП Олексія Арестовича через "розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості".

Про це Совсун розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Приводом для заяви стали відеосемінари Арестовича, які він продає. Ведучі YouTube-каналу "Палає" купили два семінари Арестовича і розповіли, про що він говорить жінкам і що говорить про жінок.

В одному з семінарів Арестович називає жінок "істотами" і пропонує їх душити, "доки гарантовано не задушиш".

Совсун зазначила, що написала на Арестовича заяву через ці його слова.

"Я написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого статтею 300 Кримінального кодексу: розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. І якщо якийсь учасник цього "семінару" потім спробує задушити жінку – тоді ті, хто постійно запрошував Арестовича на телемарафон, мають знати, що це і їхня відповідальність. Час закінчувати з цим "цирком", вже давно не смішно", - написала Совсун.

Сам Арестович у своєму Telegram-каналі відреагував на те, що вміст його платних семінарів став відомий: "Готуємо ефір з Юрієм Романенком “Арештович і жінки”. Але є проблема - потрібні жінки, яких я показово душитиму в ефірі. Вважайте конкурс відкритим. Заявки надіслати у коментарі. Не спустіть свій шанс! Пам'ятай – ти особлива. Не така, як решта".

Нагадаємо, 13 вересня Арестович повідомив, що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення за його заявою і зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочати кримінальне провадження, головним фігурантом якого є народний депутат Наталія Піпа, яка зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові. Арестович вважає, що Піпа вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні.