Президент Латвії назвав три фактори, які змусять рф припинити війну в Україні

Президент Латвії назвав три фактори, які змусять рф припинити війну в Україні

Президент Латвії Едгар Рінкевич не має ілюзій щодо швидкого завершення загарбницької війни росії в Україні. Він вважає, що є три фактори, які змусять рф припинити війну.

Про це він сказав в інтерв'ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

"Я відчуваю, що нинішня стратегія Росії полягає в тому, щоб просто продовжити війну в надії, що ми втомимося", — сказав Рінкевич у Гельсінкі.

Під "нами" Рінкевич має на увазі західну спільноту: США, Канаду, країни ЄС та інших однодумців, які підтримують оборонну боротьбу України.

"Думаю, всі розуміють, що ми маємо продовжувати підтримувати Україну всім, що маємо, а також дбати про власну [обороноздатність]. Але це не буде голлівудський фільм із двома годинами дії, а потім розв’язкою за 20 хвилин", – каже Рінкевичс.

Він назвав три фактори, які мають зупинити рф і змусити завершити війну.

"Перш за все, це розуміння того, що Захід продовжуватиме підтримувати Україну незалежно від того чи іншого повороту війни", — каже Рінкевичс. "Я думаю, що путін усвідомлює, що він не той, хто може кинути виклик економічній могутності Сполучених Штатів, Канади та Європейського Союзу".

"По-друге, ми маємо показати, що ми цілеспрямовано нарощуємо оборонно-промисловий потенціал і виробляємо усі необхідні Україні гранати, боєприпаси, ракети, безпілотники та танки, поповнюючи при цьому власні запаси. По-третє, [важливим чинником], безумовно, був би прогрес України на фронті, показуючи [росії], що всі мрії про повернення звільнених Україною територій марні", - сказав він.

Ці фактори, на думку Рінкевичса, змусять росію переглянути свою стратегію.

Нагадаємо, ексголова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що війна в Україні триватиме, доки одна чи інша сторона не досягне політичних цілей війсковими засобами, або обидві сторони не вирішать, що вони не можуть досягти цих цілей і сядуть за стіл переговорів.

Професор Школи перспективних міжнародних досліджень імені Генрі Кіссінджера Університету Джонса Гопкінса та член Ради з питань зовнішньої політики Держдепу США Хел Брендс вважає, що бойові дії в Україні цілком можуть затягнутися до 2025 року або навіть довше, створюючи нові виклики на новому етапі війни.