Лисогор порівняв ситуацію на Луганщині з Авдіївкою: “У нас це тиждень вже відбувається”

Лисогор порівняв ситуацію на Луганщині з Авдіївкою: “У нас це тиждень вже відбувається”

На Луганщині росіяни наступають великими силами, з залученням великої кількості важкої броньованої техніки.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Порівнюючи події на Луганщині з наступом, який противник почав на Авдіївському напрямку, Артем Лисогор зауважив, що “у нас це тиждень вже відбувається”.

“Ворог йде дуже великими силами, з залученням великої кількості важкої броньованої техніки.  В день від 5 до 10 наземних атак відбувається”, - розповів він.

За словами Лисогора, під постійним обстрілом знаходяться майже всі населені пункти, які були деокуповані. Він порівняв кількість обстрілів влітку й зараз.

“Якщо влітку було 90-95, а зараз 150-175 обстрілів”, - розповів очільник ЛОВА.

За минулу добу, сказав він, по деокупованій території Луганської області “прилетіли” майже 630 снарядів різних калібрів.

“По Білогорівці взагалі б’ють нещадно. Але наші Збройні сили тримаються та наносять ураження ворогу”, - наголосив Лисогор.

Окупанти, пояснив він, намагаються покращити своє положення.

“Ми розуміємо, що, напевно, якась вказівка є, що по області відпрацювати. Тому що накопичувалися вони дуже довго. Наші військові знали про це і готувалися до наступу. Тому що розуміли, що ворогу у будь-якому випадку з тією кількістю боїв, скажімо так, які він програє, треба хоч щось показувати. Тому зараз, не шкодуючи ні живої сили, ні техніки, вони кидають на всіх напрямках, намагаючись захопити хоч якісь території”, - резюмував керівник ЛОВА.

Нагадаємо, росіяни йдуть у лобові атаки та б’ють рекорди з обстрілів на Лимано-Куп’янському напрямку.