Велика Британія передає Україні комплекс ППО Terrahawk Paladin: як він захищає від дронів

Велика Британія передає Україні комплекс ППО Terrahawk Paladin: як вони захищають від дронів

Велика Британія приготувала для України новий пакет військової підтримки для вартістю понад 100 млн фунтів стерлінгів (понад 115 млн євро).

Про це повідомляє британське міністерство оборони.

Оборонний пакет допоможе українським збройним силам розмінувати поля, підтримувати транспортні засоби та зміцнювати оборонні укріплення для захисту критичної національної інфраструктури.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сказав: "Сьогодні я з гордістю повідомляю, що Сполучене Королівство разом із нашими союзниками виконує обіцянку про підтримку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань путіна, а також понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів для нового обладнання, обіцяного українським солдатам. Це те, що їм потрібно, щоб пробити смертельні мінні поля росії".

Зокрема у пакеті є комплекс ППО MSI-DS Terrahawk Paladin, який буде надано Україні. Кількість комплексів не повідомляється.

Стаціонарна зенітна установка Terrahawk Paladin

Це установка ППО від дронів. Особливість установки полягає у повній автономності роботи, а також наявності відповідних датчиків та систем для пошуку, виявлення, захоплення та знищення повітряних, наземних та морських цілей на невеликій дальності. Для знищення цілей використовується гармата, калібр якої можна змінити за бажанням замовника.

У стандартній комплектації установка оснащується гарматою 30 мм Mark 44 Bushmaster II з можливим збільшенням калібру до 40 мм. Поруч з гарматою на платформі встановлена фіксована щогла, з круговим оглядом, для виявлення малопомітних цілей.

У парі з РЛС встановлена оптична система пошуку та захоплення мети з денним та нічним каналом, що забезпечує знищення ворожих цілей у будь-яку погоду. Для роботи системи використовується генератор, що забезпечує електропостачання для встановлення та комплекту управління. Саме управління проходить дистанційно та можливо у непідготовлених місцях.