Росіяни будь-якою ціною намагаються прорвати українську оборону на Лимано-Куп’янському напрямку, – Євлаш

Росіяни будь-якою ціною намагаються прорвати українську оборону на Лимано-Куп’янському напрямку, – Євлаш

Лимано-Куп'янський напрямок наразі є одним з найважчих на сході, оскільки ворог там має досить потужні сили та намагається прорвати оборону.

Про це в ефірі “Еспресо” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що там окупанти акцентують свою увагу поблизу Сеньківки, Банівки та Макіївки, проте їм не вдається прорвати оборону українських військових.

“30 атак (протягом минулої доби - ред.) було відбито на Лимано-Куп’янському напрямку. Зараз противник інтенсифікував свої бойові дії саме на цій ділянці фронту. Під його основним прицілом залишається Куп’янськ. Він намагається будь-якою ціною прорвати нашу оборону, проте безуспішно”, – сказав він.

Протягом минулої доби 17 разів окупанти застосовували авіацію. З артилерії та мінометів вони здійснили 656 обстрілів українських позицій.

За словами Євлаша, під час бойових зіткнень сили оборони ліквідували майже чверть тисячі загарбників, а також знищили 21 зразок озброєння та військової техніки ворога.

Це – російський зенітно-ракетний комплекс "Тор", танк Т-72, сім бойових броньованих машин, дві самохідні артилерійські установки "Акація", три міномети, два склади з боєприпасами та п'ять автівок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на східному напрямку окупанти втратили танки, БМП, гармати та комплекс “Зоопарк”.