Буданов оновив свій прогноз про тривалість війни рф в Україні

Буданов оновив свій прогноз про тривалість війни рф в Україні

Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов тепер вважає, що росія може вести війну в Україні "максимум до 2026 року".

Про це він сказав в інтерв'ю "УП".

"По оцінці економіки, без особливих проблем росія може її (війну - ред.) собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі.Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго", - сказав Буданов.

Він вважає, що в України "людський ресурс теж надовго": "У нас країна не така маленька".

"Інша справа, а чи готова російська федерація іти до верхньої межі, до останнього? По факту, всі вони воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь", - додав Буданов.

На його переконання, перемовини можливі "виключно, коли окупанти покинуть або хоча б почнуть покидати Україну по кордонах 91-го року".

"А росіяни хочуть – давайте, все залишаємо, як зараз, і починати розмову", - додав він.

Нагадаємо, Буданов у травні 2022 року в інтерв’ю Sky News казав: "Більшість активних бойових дій завершиться до кінця цього року. В результаті ми відновимо українську владу на всіх наших територіях, які ми втратили, враховуючи Донбас і Крим".

Потім Буданов прогнозував, що взимку 2023-го війна "значною мірою стихне", а навесні 2023  розпочнеться "вихід на адмінкордони України станом на 1991 рік".

Також Буданов казав, що до кінця весни 2023 року ЗСУ увійдуть у Крим, а потім все має завершитися: "У кінці весни це все має закінчитись. До літа все має завершитися".