“Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ будуть відновлені”. Гайдай відповів на ажіотаж довкола заяви Шуляк

“Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ будуть відновлені”. Гайдай відповів на ажіотаж довкола заяви Шуляк

Міста Луганщини однозначно відновлюватимуть.

Про це заявив екскерівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зокрема, він виклав свою думку щодо інтерв’ю нардепа Олени Шуляк, де вона міркувала про доцільність відбудови міст Донбасу.

“Буде оприлюднена стратегія відновлення та розвитку Луганської області. Звісно, що буде певний пріоритет у відновленні міст. Бо недоцільно відновлювати якийсь там хутір, де проживали 50-70 людей... Але Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Попасна та інші міста Луганської області однозначно будуть відновлені... Чекаємо, сподіваємося, що готується просто оця стратегія відновлення Луганської області”, - сказав Гайдай.

У матеріалі Шуляк, додав він, немає однозначного бачення, що “от давайте не будемо відновлювати, тому що недоцільно все, що стосується міст Луганської області”.

“Більше того, стаття її закінчується навіть прикладом, що після критичного руйнування Хіросіми все одно це місто було відновлене. Тож, навпаки, десь вона дала посил у тому, що міста відновлюватися будуть, які б критичні руйнування там не були”, - вважає Гайдай.

Нагадаємо, голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що для зруйнованих міст Донбасу, створених навколо промислових комплексів, відбудова буде залежати від перезапуску підприємств.