У Лисичанській громаді перейменують вулиці. Приймаються пропозиції

У Лисичанській громаді перейменують вулиці. Приймаються пропозиції

З 15 жовтня по 15 грудня 2023 року триватиме громадське обговорення про зміну назв вулиць Лисичанської міської територіальної громади.

Про це повідомляє Лисичанська МВА.

"На виконання Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії"... з метою приведення назв топонімічних об’єктів Лисичанської міської територіальної громади до вимог чинного законодавства та сприяння вирішенню питань, пов’язаних з топонімічними об’єктами, розташованими на території громади, увічненням пам’яті видатних осіб і подій та суміжних питань Лисичанська міська військова адміністрація запрошує залучитись представників громадськості до розгляду пропозицій та висловлення своєї думки під час громадського обговорення", - йдеться у повідомленні.

До обговорення військова адміністрація пропонує перелік назв урбанонімів 16 населених пунктів громади: Лисичанська, Новодружеська, Привілля, Білогорівки, Вовчоярівки, Малорязанцевого, Мирної Долини, Білої Гори, Золотарівки, Лисичанського, Лоскутівки, Підлісного, Рай-Олександрівки, Тополівки, Устинівки та Шипилівки.

По кожному населеному пункту сформований окремий перелік з указанням чинної назви об’єкта топоніміки, назвою, що пропонується, та обґрунтуванням запропонованого. Матеріали можна знайти за посиланням.

Зазначається, що вказаний перелік погоджений та рекомендований для громадського обговорення історико-топонімічною комісією.

"Пропозиції (зауваження) подаються в електронному вигляді на електронну пошту організатора громадських обговорень uksukraine@ukr.net. За цією ж електронною адресою можна отримати консультації з питання, що винесене на громадське обговорення", - зазначили в МВА.

Нагадаємо, Міловська селищна військова адміністрація планує перейменувати вулиці в населених пунктах громади.