В Україні суд дав довічний строк дівчині, яка наводила російські ракети на оборонні об'єкти

В Україні суд дав довічний строк дівчині, яка наводила російські ракети на оборонні об'єкти

Довічне ув’язнення отримала агентка ФСБ, яка наводила російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградської області.

Про це повідомляє СБУ.

Слідство з'ясувало, що за її координатами російські окупанти здійснювали неодноразові ракетні удари по території області. Серед основних цілей ворога були підприємства Укроборонпрому та нафтопереробної галузі.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у березні цього року "на гарячому" під час фотографування одного з місцевих заводів.

"Засудженою є мешканка Олександрійського району, яку ФСБ дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення рф. Для збору розвідданих вона об’їжджала територію області й приховано фіксувала локації українських об’єктів з прив’язкою до місцевості.Отриману інформацію вона пересилала у вигляді текстових повідомлень через месенджер своєму "зв’язковому". Ним виявився її знайомий – бойовик окупаційних угруповань рф, який воює на східному фронті. Далі він звітував своєму російському куратору з фсб", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російськими окупантами.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію, у результаті якої в Києві затримали ще одного агента ФСБ. Він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних Сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів. Йому загрожує довічне.