Погода на вихідні: синоптики обіцяють "літо" в суботу, а потім похолодання і сніг

Погода на вихідні: синоптики обіцяють "літо" в суботу, а потім похолодання і сніг

Субота, 14-те жовтня, буде в Україні теплою з майже літньою температурою повітря, а от вже з неділі почнеться похолодання.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

14 жовтня, за її прогнозами, у всіх областях України буде суха погода, переважно сонячна і тепла: протягом дня температура повітря становитиме +17+22 градуси, у західних областях +20+25 градусів.

"Єдиний не дуже комфортний нюанс - на заході та півночі України очікується сильний південно-західний вітер, часом до 15-20 метрів за секунду", - додала вона.

Діденко зазначила, що у Києві в суботу буде сухо та тепло, +20+22 градуси.

"Насолоджуйтесь цим теплом, бо наступний тиждень буде по-справжньому холодним. Похолодання розпочнеться вже в неділю, а з 16-го жовтня температура повітря у більшості областей України становитиме +9+12 градусів, на півдні, крайньому сході та на Закарпатті до +15 градусів", - зазначає вона.

У кінці наступного тижня на заході та півночі України Діденко прогнозує місцями можливий мокрий сніг. 

Водночас Укргідрометцентр прогнозує ще одне похолодання, вже після 20 жовтня, коли з півночі зайде ще холодніше повітря арктичного походження.

"Тому 20-22 жовтня, якщо будуть опади, то це буде дощ місцями з мокрим снігом", - повідомила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, повідомляє "РБК-Україна".