У фракції "Слуга народу" є група депутатів, яка саботує заборону Московського патріархату, — ЗМІ

У фракції "Слуга народу" є група депутатів, яка саботує заборону УПЦ МП, — ЗМІ

У фракції "Слуга народу" є група депутатів, яка відкрито саботує законодавчі ініціативи, пов'язані з Українською православною церквою Московського патріархату. Очолює цю групу заступник керівника фракції Артем Культенко.

Про це повідомила нардепка від фракції "Голос" Юлія Клименко, її слова на умовах анонімності підтвердили шестеро співрозмовників у СН, пише LIGA.net.

"До лідерів "групи спротиву" вони також зарахували "слугу" Павла Халімона. Він відомий тим, що влітку 2022-го придбав на Печерську маєток за 10 млн грн, оформивши його на іншу особу. Завзятих захисників УПЦ Московського патріархату в "Слузі народу" близько десяти, уточнює один зі співрозмовників", - пише видання.

"Я розумію, хто проти, але цифри не називатиму, – цитує видання Микиту Потураєва, голова комітету з питань гуманітарної політики (Слуга народу). – Тому що це боротьба й опоненти законопроєкту теж не сплять".

Культенко на дзвінки та повідомлення не відповів.

"За словами співрозмовників, Культенко і компанія займаються "легким шантажем", погрожуючи перестати підтримувати важливі для СН законопроєкти, якщо питання УПЦ МП буде внесене та проголосовано", - стверджує видання.

"Тим, хто простіше, розповідають про гріхи та прокляття. Більш раціональним – про недостатню кількість священників у Єпіфанія", – сказав один із керівників фракції, зазначаючи, що ця група депутатів активно працює з рядовими "слугами", підбираючи для кожного індивідуальні меседжі.

Нагадаємо, спікер парламенту Руслан Стефанчук стверджував, що у Раду не виносять питання про заборону УПЦ МП, оскільки воно не набере достатню кількість голосів. Проте 5 жовтня народні депутати зібрали необхідну кількість підписів за розгляд у парламенті заборони діяльності УПЦ МП.