Генерал-лейтенанту рф, який віддавав накази про обстріли Сєвєродонецька та інших міст, загрожує довічне ув’язнення

Генерал-лейтенанту рф, який віддавав накази про обстріли Сєвєродонецька та інших міст, загрожує довічне ув’язнення

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта рф, який очолив окупаційну армію «лнр». Саме він наказував обстрілювати міста Луганщини.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура

Слідство встановило, що з початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора зс рф призначили керувати «2-гим армійським корпусом народної міліції лнр».

Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям «лнр» під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини.

Під його командуванням ворожі війська завдавали масованих ударів із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктам критичної інфраструктури регіону та житлу цивільного населення.

Це призвело до загибелі та травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури.

«Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України», – пояснили в прокуратурі.

За успішне виконання наказів керівництва рф під час «спецоперації» на сході України йому присвоїли звання «героя росії», «героя лнр», генерал-лейтенанта, а також нагородили «орденом Ахмата Кадирова».

Йому інкримінують вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України). За це чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у колабораціонізмі підозрюються двоє експравоохоронців з Луганщини – їм загрожує до 15 років тюрми.