Луганські ВПО тепер отримують “гуманітарку” у Кремінських хабах за новими правилами

Луганські ВПО тепер отримують “гуманітарку” у Кремінських хабах за новими правилами

У Кремінських координаційних центрах підтримки ВПО Луганщини нещодавно змінили умови видачі продуктів на хабах і тепер переселенці отримують допомогу не в порядку «живої черги», а за індивідуальним запрошенням.

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

Минулого тижня у Рівному видавалися продуктові набори, дитяче пюре, внутрішньо переміщених осіб консультували фахівці Кремінської міської військової адміністрації, медичні послуги надавав сімейний лікар. Психологи провели для внутрішньо переміщених осіб психологічне заняття про емоції та переживання з елементами арт-терапії.

У Київському хабі ВПО отримували продукти, вживаний одяг та іграшки з Європи, відвідувачів консультували фахівець Центру зайнятості, із відновлення та започаткування бізнесу, терапевт.

У Дніпрі видавали продукти, дитячі підгузки та вологі серветки для немовлят (від IRC). Також до хабу надійшла додаткова партія гігієнічних наборів від міжнародної організації Action Against Hunger (ACF). Також внутрішньо переміщених осіб приймали юрист, психолог, фахівець Пенсійного фонду. Для дітей провели творчий майстер-клас, діяла декоративно-вжиткова студія «Чудова майстерня».

У Луцьку видавали продукти, одяг, дитячі підгузки та вівсяні пластівці від благодійників.

В Андрушівському хабі роздали продуктові набори, вживаний одяг, відбувся книгообмін «Буккросинг».

Телефони Кремінських хабів:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у хабах Сєвєродонецької громади переселенці з Луганщини протягом тижня отримали понад 1 100 продуктових наборів.