Ігнат пояснив, чим важливі удари по ворожих аеродромах у Луганську та Бердянську

Ігнат пояснив, чим важливі удари по ворожих аеродромах у Луганську та Бердянську

Вертольоти противника постійно працюють у зоні 10+ км від лінії зіткнення. Тому ураження такої техніки є важливим для українських військових.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи інформацію про удари по аеродромах противника у Луганську та Бердянську.

“Зрештою, ураження такої техніки як вертольоти противника, які він використовує... такі як Ка-52, Мі-24, це, безумовно, добре для нас. Тому що вертольоти разом з тактичною авіацією постійно працюють на фронті на передній лінії”, - наголосив Ігнат.

Він пояснив, що вертольоти, на відміну від літаків, літають повільніше, тому їх тримають ближче до лінії бойового зіткнення.

“Бердянськ, Луганськ - це недалеко від лінії фронту. Вертольоти - це не літаки. Вони літають повільно. 200-300 км/год. Вертольоти треба швидко підняти в повітря, здолати певну відстань та застосувати своє озброєння проти противника. Так працюють наші льотчики, так працюють окупанти. На жаль, в окупантів більш сучасне озброєння, більш сучасні вертольоти. Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти постійно працюють 10+ км від лінії зіткнення. Тому ураження такої техніки є важливим для нас”, - розповів Ігнат.

Нагадаємо, ЗСУ завдали ударів по аеродромах рф у Луганську і Бердянську, знищивши гелікоптери.