Верховна Рада не підтримала вилучення військового податку з місцевих бюджетів

Верховна Рада не підтримала вилучення військового податку з місцевих бюджетів

Верховна Рада не ухвалила у другому читанні законопроєкт №10037 щодо вилучення військового ПДФО та акцизу з місцевих бюджетів.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

"За" проголосували лише 223 народних депутата.

"Відправили на повторне друге. Також підтримано скорочені терміни підготовки до повторного другого читання", - додав він. 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев висловив жаль з цього приводу.

"На жаль, парламент не підтримав перерозподіл військового ПДФО. Парламентарі вирішили, що бруківка і стадіони важливіші за дрони і зброя для армії. Політиканство та популізм перемогли державництво. Але ненадовго. Буде повторне друге", - написав він.

Ексспікер парламенту Дмитро Разумков навпаки дуже задоволений голосуванням.

"Владі не вдалося знищити місцеве самоврядування! Урядовий законопроект №10037, який забирав ПДФО у громад, – провалений. Але вони не полишають бажання таки протягнути цю руйнівну ідею. Законопроект відправлено на доопрацювання", - написав він.

Раніше Разумков підраховував, що якщо Рада підтримає законопроєкт №10037 про ПДФО, то лише один прифронтовий Харків втратить 3,4 мільярда гривень. Також українські громади недоотримають чималі кошти.