Удари по аеродромах у Луганську та Бердянську: Лисогор назвав кількість знищеної техніки окупантів

Удари по аеродромах у Луганську та Бердянську: Лисогор назвав кількість знищеної техніки окупантів

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив подробиці ударів ЗСУ по аеродромах рф у Луганську та Бердянську.

Про це йдеться у телеграм-каналі Лисогора.

За інформацією, вночі на об’єктах військової інфраструктури російських окупантів у Луганську пролунали потужні вибухи. Детонація тривала до 11-ї ранку. Ворожа техніка дислокувалась на Луганському авіаційному ремонтному заводі та на летовищі колишнього Луганського вищого авіаційного училища військових штурманів (ВВАУШ).

Тож, сьогодні у Луганську та Бердянську українські військові знищили:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;
  • спеціальну техніку, яка знаходилася на аеродромах;
  • пускову установку ППО;
  • склад боєприпасів;

Також ударами пошкоджені злітні смуги аеродромів.

“Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів”, – зазначив Лисогор.

Він також додав, що російські вертольоти Мі-24, Мі-28 та Ка-52 активно використовуються росіянами в Луганській області при обстрілах населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

У радянські часи місцевий авіаремонтний завод одним з перших оволодів технологіями ремонту та модернізації двигунів. Окупанти з весни поточного року почали вихвалятись успіхами у цій галузі.

Так, 5 квітня окупанти провели на згаданому заводі перше, за їхніми словами, з 2014 року стендове випробування двигуна, а у червні туди набрали робітників.

Наприкінці вересня пропагандистські змі хизувалися нарощуванням виробництва на заводі на 20%.

Вони також переобладнали для власних потреб музей авіаційної техніки, який знаходився на території заводу. Про це свідчать супутникові знімки, зроблені нещодавно.

Нагадаємо, сьогодні зранку стало відомо, що Збройні сили України завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських військ на аеродромах поблизу окупованих міст Бердянськ та Луганськ.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що вертольоти противника постійно працюють у зоні 10+ км від лінії зіткнення. Тому ураження такої техніки є важливим для українських військових.