Євлаш назвав причину зниження інтенсивності бойових дій на сході

Євлаш назвав причину зниження інтенсивності бойових дій на сході

За минулу добу, 16 жовтня, росіяни 687 разів відкривали вогонь з артилерії та мінометів по позиціях українських військових на Лиманському та Куп'янському напрямках. Проте окупантам стало важче проводити наступальні дії.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“Наразі ворог 687 разів обстрілював наші позиції на цьому напрямку. Використовує традиційно реактивну артилерію та ствольну. Також дуже широко застосовує свої міномети різних калібрів, переважно це крупні калібри – 120 мм, та поряд з тим застосовує свою авіацію. Це пари Су-35, Су-34, які використовують керовані авіабомби. Також застосовує свою армійську авіацію, зокрема, К-52 та Мі-8”, – сказав він.

За його словами, під час боїв ЗСУ ліквідували 163 окупантів, а також знищили 24 зразки озброєння та техніки противника.

Серед них, зокрема, п'ять танків Т-72, шість бойових броньованих машин, чотири гармати Д-30, гаубиця "Мста-Б".

Євлаш також зазначив, що зараз дещо знизилася інтенсивність бойових дій, оскільки розпочинаються сезони дощів та проводити наступальні операції окупантам стало значно складніше.

У Луганській області, як повідомив начальник пресслужби, росіяни зосереджують увагу на атаках в бік Стельмахівки та Надії, проте силам оборони вдається відбивати атаки та втримувати рубежі, не даючи противнику просунутися.

Нагадаємо, українські військові 15 жовтня на Лимано-Куп’янському напрямку відбили атаки окупантів та знищили майже два десятки російської техніки.