Російський диктатор путін, коментуючи передачу Україні ATACMS, запросив Байдена "на млинці"

Російський диктатор путін, коментуючи передачу Україні ATACMS, запросив Байдена "на млинці"

Російський диктатор володимир путін заявив, що рф зможе відбивати атаки американських ракет і ATACMS, які вже є на озброєнні ЗСУ.

Про це він сказав у Китаї, повідомляють росЗМІ.

"Звісно це шкодить і створює додаткові загрози. І ми звісно зможемо відбивати ці атаки. Війна є війна, і, звісно, вони являють собою загрозу, це само собою. Але це чергова помилка Сполучених Штатів. І одразу за кількома причинами. По-перше, якби вони не поставляли зброю, вони могли б у майбутньому сказати "ну от, якби ми все поставили, що можемо, тоді б ситуація змінилася, але це б призвело до зайвих жертв, ми такі молодці, ми цього не зробили". Але вони це зробили. А результату не буде", - сказав путін.

Він додав, що якщо США і Байден вважають, що війну рф програла, "хай забирають ATACMS й інше озброєння, сідають за млинці і приїжджають до нас на чаювання".

Нагадаємо, у ніч проти 17 жовтня Сили спецоперацій ЗСУ уразили ракетами аеродроми рф в Бердянську та Луганську, знищивши 9 гвинтокрилів, спецтехніку, установку ППО, а втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими.

У російських пабліках одразу написали, що по аеродромах били ракетами ATACMS.

Пізніше президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також Білий дім підтвердили таємну передачу ATACMS Україні. У Білому домі зазначили, що версія ракет ATACMS, передана ЗСУ, має дальність дії 165 км. Дальність деяких інших версій ATACMS — близько 300 км.

В росії відреагували на таємну передачу Україні від США далекобійних ракет ATACMS, пригрозивши "найсерйознішими" наслідками.