Сніг скасовується: в Україну повертається осіннє "літо" з температурою до +30

Сніг скасовується: в Україну повертається осіннє "літо" з температурою до +30

Метеорологи змінили свій прогноз погоди на 21 жовтня і вже не прогнозують в Україні сніг і посилення похолодання. Натомість за уточненим прогнозом температура повітря в Україні підвищиться до +30.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Вона розповіла, що ще вчора, 17 жовтня, і навіть сьогодні зранку всі серйозні прогностичні центри давали на суботу, 21 жовтня, на півночі та заході України мокрий сніг та посилене похолодання.

"А вже сьогодні ті ж поважані мною моделі уточнили прогноз. І що? У суботу ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних +15+19 градусів, у центрі до +18+23 градусів, а на півдні до +25+30 градусів!!! Не можу заперечити, що мене це не радує, як звичайну громадянку та мешканку помірно-континентального клімату. Але й стрибки в уточненнях! Давно такого не пам'ятаю", - наголосила Діденко.

"За свіжими прогнозами 20 жовтня атмосферний фронт принесе дощі в Україну (окрім південної частини). Буде майже скрізь тепло, +12+18, на півдні до +22 градуси. Але на півночі холодно, вдень лише +6+12 градусів. І за уточненими прогнозами, 21 жовтня, в Україні протягом дня - від чернігівських та сумських +7+9 градусів до одеських +30 градусів", - додала вона.  

Діденко пояснила, що такі кардинальні зміни сталися через те, що Україна перебуває "на лінії розподілу холодного та теплого повітря".

"І ця межа надто тонка, щоб ідеально та ще й завчасно спрогнозувати її гойдання", - додала вона.

Що до прогнозу погоди на четвер, 19 жовтня, то в Україні ніяких серйозних опадів цього дня не передбачається.

"Повсюди переважатиме суха погода, лише в навколо карпатських областях є ймовірність невеликого дощу. На півдні та відповідно, на морях, очікується сильний вітер.Температура повітря найнижчою буде на півночі та заході, +9+12 градусів, на сході, півдні та у центральній частині України +12+19 градусів", - повідомила Діденко попередивши про нічні та ранкові тумани.

У Києві 19 жовтня опадів не очікується, але сонця буде менше. Вночі +2+5 градусів, вдень +9+11 градусів.