Байден запросить у Конгресу $60 млрд для України на 9 місяців 2024 року, — ЗМІ

Байден запросить у Конгресу $60 млрд для України на 9 місяців 2024 року, — ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір у п'ятницю представити у Конгресі новий пакет фінансування у $100 млрд, з яких передбачається надання $60 млрд Україні і $40 млрд для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та контролювання кордону США та Мексики.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на чотири джерела.

"Загальний запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде подано на фінансовий рік, що завершиться у вересні  2024 року, становитиме близько 100 мільярдів доларів, повідомили чотири джерела, безпосередньо залучені до процесу", - йдеться у повідомленні.

Республіканці в Конгресі, особливо ті, хто насторожено ставиться до надсилання додаткової допомоги Україні, стверджують, що США необхідно поповнити запаси боєприпасів, які були надіслані до Європи, і що додаткове фінансування для України може допомогти вгамувати деякі з цих побоювань, оскільки частина коштів може бути використана для поповнення, повідомили три джерела.

"Хоча очікується, що гроші на боєприпаси будуть додані до запиту на фінансування від України, ці джерела сказали, що зброя може бути використана для різних цілей, і Близьким Сходом як предметом обговорення", - наголошує видання.

Республіканці все більше розділяються щодо того, чи продовжувати допомогу США Україні у війні з росією. Наразі США надали Києву понад $75 млрд військової, гуманітарної та фінансової допомоги.

Нагадаємо, президент США Джо Байден відкинув думку про те, що Сполучені Штати не можуть одночасно підтримувати Ізраїль у його війні проти ХАМАСу та Україну у війні проти росії.

Читайте також: Залужний готується до найгіршого сценарію зупинки допомоги США Україні, — FT