“Чекаємо нової "бавовни”: Євлаш про ураження ЗСУ аеродрому у Луганську

“Чекаємо нової бавовни”: Євлаш про ураження ЗСУ аеродрому у Луганську

Поява в українській армії зброї ATACAMS, за допомогою якої вдалося завдати ураження аеродрому у Луганську, додасть окупантам більших проблем.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“Якщо ми говоримо про цей випадок, коли нам вдалося вразити аеродром…, то, звичайно, що поява такої потужної зброї ATACAMS є таким суттєвим гейм-ченджером, яким раніше були, наприклад, HIMARS, потім стали PATRIOT, потім Leopard у нас з’явилися”, – сказав він.

Начальник пресслужби зауважив, що з появою такої зброї окупантам доведеться перерозподіляти свої війська.

“Тепер з появою такої “довгої руки” їм доведеться враховувати цей фактор і розтягувати свої і склади, і командні пункти, що, звичайно, призведе до збільшення часу прийняття рішень, до підйомної дистанції до поля бою. Тобто в окупантів зараз додасться дуже багато клопоту на рівному місці, оскільки зараз це потребує знаходження нових місць розміщення, а це дуже велика нагрузка буде на їхню логістичну систему. Тому чекаємо далі нової "бавовни”, – поділився він.

Також, за словами Євлаша, наразі Україна очікує F-16: “звичайно, що це ще не всі карти, які у нас є. Чекаємо F-16. Це потужні системи, які також скажуть своє слово. Противнику доведеться вважати й на цю суттєву складову”.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що Збройні сили України завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських військ на аеродромах поблизу окупованих Бердянська та Луганська.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що вертольоти противника постійно працюють у зоні 10+ км від лінії зіткнення. Тому ураження такої техніки є важливим для українських військових.

Пізніше Артем Лисогор повідомив про кількість знищеної техніки внаслідок цього удару.

А ЗМІ опублікували супутникові знімки аеродрому.