Байден порівняв путіна і ХАМАС: "Ми не можемо допустити і не допустимо їхньої перемоги" (ВІДЕО)

Байден порівняв путіна і ХАМАС: "Ми не можемо допустити і не допустимо їхньої перемоги"

Президент США Джо Байден порівняв терористичний режим ХАМАС і російського диктатора володимира путіна, зазначаючи, що це різні загрози, але в них є "дещо спільне".

Байден звернувся до американського народу, коли у Києві вже була ніч, повідомляє "Голос Америки". У своїй промові він говорив про російську війну в Україні та ситуацію довкола нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль.

"Я знаю, що ці конфлікти можуть здаватися далекими. Природне запитання: чому це важливо для Америки? Тож дозвольте мені поділитися з вами, чому забезпечення успіху Ізраїлю та України є життєво важливим для національної безпеки Америки. Ви знаєте, історія навчила нас, що коли терористи не платять ціну за свій терор, коли диктатори не платять ціну за свою агресію, вони викликають ще більше хаосу і ще більше руйнувань", - сказав Байден.

Він згадав, як українці постраждали після російського вторгнення: “Ми не забули про масові поховання, знайдені тіла зі слідами тортур, зґвалтування, які росіяни використовували як зброю, і тисячі й тисячі українських дітей, насильно вивезених до росії, вкрадених у батьків”.

"ХАМАС і Путін представляють різні загрози. Але у них є дещо спільне: вони обидва хочуть повністю знищити сусідню демократію, повністю знищити. Ми не можемо дозволити, щоб дріб’язкова розлючена партійна політика завадила нам втілити нашу відповідальність як великої нації. Ми не можемо допустити і не допустимо перемоги таких терористів, як ХАМАС і тиранів, як путін. Я відмовляюся дозволити цьому статися", – сказав Байден.

Байден під час виступу попросив Конгрес докласти зусиль, щоб поставки необхідної для захисту України зброї не переривались, "щоб Україна могла припинити жорстокість" російського вторгнення.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена має намір у п'ятницю представити у Конгресі новий пакет фінансування у $100 млрд, з яких передбачається надання $60 млрд Україні і $40 млрд для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та контролювання кордону США та Мексики.