Кабмін затвердив додаткову дотацію на потреби бюджету Луганської області

Кабмін затвердив додаткову дотацію на потреби бюджету Луганської області

Уряд на засіданні 27 жовтня затвердив розподіл додаткової дотації за III квартал 2023 року в обсязі понад 1,153 млрд гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кошти спрямують на потреби обласного бюджету Луганської області та 119 бюджетів територіальних громад.

Зокрема, бюджет Луганської області та 13 бюджетів територіальних громад, на території яких ведуться активні бойові дії, отримають 175,4 млн гривень.

12 бюджетів територіальних громад, на території яких велися активні бойові дії або території яких деокуповано, - 167,5 млн гривень.

94 бюджети територіальних громад, на території яких не ведуться (велися) бойові дії, - 810,7 млн гривень.

“Розподіл додаткової дотації здійснюється між місцевими бюджетами з урахуванням фактичних надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб за січень – вересень 2023 року. Кошти спрямовуються тим громадам, у яких надходження у поточному році зменшились порівняно з минулим роком”, - зазначили  в Уряді.

Довідково.

У Державному бюджеті України на 2023 рік передбачили 24 млрд гривень на додаткову дотацію місцевим бюджетам для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.

За результатами надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб за 2022 рік та II квартал 2023 року для місцевих бюджетів уже розподілили додаткову дотацію у сумі понад 14,6 млрд гривень.

Нагадаємо, Кабмін затвердив проєкт державного бюджету України на 2024 рік.