Нардеп намагався підкупити біткоїнами Мустафу Найєма, який 10 років тому покликав Україну на Майдан

Нардеп намагався підкупити біткоїнами Мустафу Найєма, який 10 років тому покликав Україну на Майдан

НАБУ затримала народного депутата на спробі підкупити біткоїнами голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті $50 тис.

"В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

НАБУ зазначає, що Найєм у цій історії був "викривачем" підкупу. 

"Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті $10 тис.", - повідомляє бюро.

НАБУ також наголошує, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати. 

За даними джерел видання "Бабель" у правоохоронних органах підкуп здійснив нардеп фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко.

Йому повідомили про підозру, за якою загрожує до 10 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначає 10 річницю початку Євромайдану та Революції Гідності. Саме Мустафа Найєм, який тоді був журналістом, 21 листопада 2013 року першим запросив українців на Майдан протестувати проти відмови тодішньої влади від асоціації з ЄС.