Під Москвою у парку знайшли тіло екснардепа Киви, його застрелили

Під Москвою у парку знайшли тіло екснардепа Киви, його застрелили

У Підмосков'ї виявили тіло екснардепа та зрадника Іллі Киви, який після повномасштабного вторгнення переховувався на території рф і брав участь у числених пропагандистських шоу на російських телеканалах.

Про смерть Киви повідомляє російський телеканал РЕН ТВ із посиланням на свої джерела.

Зазначимо, це офіційний телеграм-канал інформаційної програми "Екстренний виклик 112" на РЕН-ТВ.

"Киву ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ", - повідомили Суспільному джерела.

Слідчий комітет рф офіційно підтвердив смерть Киви, заявивши, що його тіло знайдене на території парку одного з котеджних селищ у селі Супонєво Одинцівського міського округу Москви.

Слідком відкрив кримінальну справу за фактом вбивства Киви.

"Невідомий зробив потерпілого постріли з невстановленої зброї. Від поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого – це екс-депутат Верховної Ради України – Ілля Кива", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Іллю Киву

Кива - колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії ОПЗЖ (2019—2022). Колишній член Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності (2019—2022). Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та колишній голова Соціалістичної партії України (2017—2019). Колишній очільник полтавського обласного осередку "Правий сектор" (2014).

З 2014 року з радикального проукраїнського діяча він перетворився на проросійського, який транслював кремлівські наративи, висловлював повагу до путіна і непристойно себе поводив у Верховній Раді. У січні 2022 року втік до Іспанії, потім перебрався в рф. Верховна Рада позбавила його депутатського мандату.

13 листопада суд цього року в Україні заочно засудив Киву до 14 років позбавлення волі за державну зраду.