Українська влада намагається організувати візит Туска у Київ, — польські ЗМІ

Українська влада намагається організувати візит Туска у Київ, — польські ЗМІ

Українська влада намагається організувати візит прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска у Київ, як одну з перших закордонних поїздок.

Про це повідомляє польське видання Onet Wiadomosci з посиланням на кілька українських і польських джерел.

"Як ми чуємо, ймовірно найближчий візит нового очільника польського уряду буде до української столиці", - йдеться у матеріалі.

"Це, звісно, ​​логістично складна справа. 16 годин їзди в один бік і шістнадцять годин їзди в інший бік. Але польські та західні політики регулярно їздять до Києва. Такий візит був би природним", – цитує видання одного з політиків партії "Громадянська платформа".

Також видання не виключає, що Туск може зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

"Ймовірно, ми побачимо президента Зеленського в Брюсселі, Україна розраховує сьогодні години та дні, бо він чекає подальшої підтримки", - казав Туск.

"Зеленський у дорозі вже кілька днів. Відвідав Аргентину та США. Дональд Туск полетить до Брюсселя після приведення до присяги в президентському палаці, яке заплановано на середу вранці. Як повідомляє оточення прем'єр-міністра, розмова з українським лідером у бельгійській столиці поки не підтверджена", - пише видання.

Нагадаємо, Туск заявив, що вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. " Я більше не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні. Президенту Зеленському вони кажуть, що втомилися від ситуації", - сказав він.