Зеленський відповів Трампу щодо переговорів з путіним: "Спочатку подумай, а потім кажи"

Зеленський відповів Трампу щодо переговорів з путіним: "Спочатку подумай, а потім кажи"

Президент Володимир Зеленський відреагував на слова експрезидента США Дональда Трампа про переговори з російським диктатором володимиром путіним.

Під час брифінгу за підсумками саміту у Давосі Зеленський сказав, що якщо Україна програє, то програє Європа.

"Дональд Трамп сказав, що може зупинити війну: "Я сяду з путіним і Зеленським за один стіл"... Він сказав, що якщо путін не зупиниться, я передам більше озброєння Україні, а якщо Україна не зупиниться, я заберу якісь запаси". Але питання таке, навіть якщо він не підтримає нас, уявімо, що ми не погодимось віддати наші території, або якщо ми вирішимо не сказати те, що Дональд Трамп хоче почути від нас, і він припинить допомогу. І путін окупує нас через певний період часу. І тоді питання, що робитиме Трамп, якщо після України путін окупує якусь країну НАТО?", - зазначив Зеленський.

Він додав, що Трамп вважає, що путін може зупинитися.

"Він вирішив, що якщо не заморожувати конфлікт і дозволити путіну увійти до України, то він зупиниться. Але цього не буде, путін не зупиниться. І питання що Трамп робитиме, тому що це означатиме, що Європа програла і втратила найбільшу і найпотужнішу армію у Європі. І тому, я скажу так, мені батько завжди казав: спочатку подумай, а потім кажи", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 16 січня експрезидент США Дональд Трамп заявив, що він дуже добре ладнає з російським диктатором володимиром путіним і вкотре пообіцяв завершити війну в Україні "дуже швидко".

"Ситуація з Україною дуже жахлива, ми збираємося вирішити це дуже швидко. Я дуже добре знаю президента путіна, дуже добре знаю Зеленського, я можу дістати їх і ми вирішимо це дуже швидко", - заявив він.