Байден пішов на поступки республіканцям, щоб забезпечити допомогу Україні, — WSJ

Байден пішов на поступки республіканцям, щоб забезпечити допомогу Україні, — WSJ

Президент США Джо Байден погоджується на більш жорстку імміграційну політику, щоб відвернути критику та забезпечити допомогу Україні.

Про це пише WSJ, статтю якого цитує "УНН".

Видання наголошує, що готовність Байдена вести переговори з республіканцями свідчить про те. що він готовий піти на поступки. За даними джерела, це пов'язане не лише з забезпеченням допомоги Україні, але і з критикою серед американців.

Опитування CBS News, проведене раніше цього місяця, показало, що рейтинг схвалення Байдена у вирішенні імміграційних питань - на рекордно низькому рівні: 68% опитаних заявили, що не схвалюють його політику щодо кордону, а 63% заявили, що хочуть, щоб він був більшим жорстким.

Нагадаємо, лідер республіканців у Сенаті (верхня палата Конгресу) Мітч Макконнелл заявив, що наступного тижня Сенат розгляне двопартійну угоду щодо фінансування України та безпеки кордону США.

Спікер Палати представників США (нижня палата Конгресу) Майк Джонсон заявив, що подальшу допомогу Україні буде схвалено лише після розв'язання питання безпеки кордону з Мексикою.

Зазначимо, що питання виділення допомоги Україні на 2024 рік у Конгресі США не можуть ухвалити з осені минулого року. Гроші на військову підтримку України у Пентагона закінчилися, поки що Київ продовжує отримувати допомогу від США із попередніх закупівель.