Джонсон не вірить, що Трамп “кине українців” у випадку повернення у Білий дім 

Джонсон не вірить, що Трамп “кине українців” у випадку повернення у Білий дім 

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що 45-й президент США Дональд Трамп, якщо повернеться у Білий дім після виборів восени, не відмовиться підтримувати Україну, а навпаки - подвоїть допомогу.

Про це він написав у колонці для Daily Mail, повідомляє "Дзеркало тижня".

Свою думку Джонсон аргументував тим, що ніхто з західних союзників не зробив нічого, аби зупинити вторгнення російського диктатора в Україну у 2014-му. У тому числі й тодішній президент США Барак Обама. 

Він нагадав, що саме Трамп був тією людиною, яка ухвалила рішення надати Україні військову допомогу — комплекси Javelin. Як наслідок, вони допомогли захистити Київ на початку повномасштабної війни у 2022-му. Тоді, продовжив Джонсон, "українці змогли приголомшити світ і змусити армію путіна втекти зі столиці". 

"Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців, навпаки, зрозумівши, що він, безперечно, зробив, що з путіним не потрібно укладати жодної угоди, я вважаю, що є добрий шанс, що він подвоїть свої зусилля і завершить те, що почав, – давши їм те, що їм потрібне для перемоги", – резюмував він.

Нагадаємо, кандидат у президенти США республіканець Дональд Трамп заявив, що "ще до інавгурації врегулює війну між росією та Україною".