Трамп каже, що "врегулює війну між росією та Україною" ще до своєї інавгурації

Трамп каже, що "врегулює війну між росією та Україною" ще до інавгурації

Кандидат у президенти США республіканець Дональд Трамп заявив, що "ще до інавгурації врегулює війну між росією та Україною".

Про це повідомляє APnews, посилаючись на його передвиборчу програму.

Врегулювання війни між Україною і рф" включає, за його словами, припинення "нескінченного потоку американських скарбів в Україну" та звернення до європейських союзників з проханням відшкодувати США витрати на відновлення запасів.

"Незрозуміло, чи буде він наполягати на тому, щоб росія залишила територію в Україні, яку вона захопила під час війни, розпочатої в лютому 2022 року", - пише видання. Зазначимо, війна почалася у 2014 році із захоплення Криму і частини Донбасу.

Трамп заявив, що буде підтримувати Ізраїль у його війні з ХАМАС і підтримувати зусилля Ізраїлю "знищити» бойовиків". Він каже, що продовжуватиме "фундаментально переглядати" мету та місію НАТО.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав експрезидента США Дональда Трампа публічно поділитися своїми мирними планами, якщо у нього є спосіб покласти край війні між Україною та росією.

Також Зеленський запрошував Трампа відвідати Україну, але той відмовився, заявивши, що "зараз, коли президентом є Байден, це буде недоречно".

У вересні в ефірі NBC "Meet the Press" Трампа запитали про те, чи дозволить завершення війни путіну зберегти українську землю, яку він захопив, Трамп сказав: "Ні, ні. Я б уклав справедливу угоду для всіх. Ні, я б зробив це справедливо".