Сенат Італії схвалив указ про військову допомогу Україні до кінця 2024 року

Сенат Італії схвалив указ про військову допомогу Україні до кінця 2024 року

Сенат Італії погодив указ про продовження дозволу на передачу військових активів Україні до 31 грудня 2024 року відповідно до міжнародних зобов’язань Італії щодо надання допомоги Києву у відбитті російського вторгнення.

Про це повідомляє ANSA

Рішення ухвалили 113 голосами "за", 18 сенаторів проголосували "проти" і жодного утриманого, тепер указ переходить до нижньої палати депутатів.

Прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні була непохитною у своїй рішучості допомогти Україні. Натомість опозиційний "Рух 5 зірок" (М5С) виступає проти подальшого надсилання зброї до Києва.

Нагадаємо, Італія збирається використати своє головування у "Групі семи", щоб кинути виклик зростаючому уявленню про те, що росія перемагає в Україні та що Захід втомився від війни.

Італія головуватиме у G7, до якої також входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція та Канада, протягом 2024 року та прийматиме саміт у червні.

Bloomberg пише, що країни Європейського Союзу, включаючи Німеччину та Францію, дедалі частіше звинувачують одна одну в тому, що вони не надали Україні достатньо зброї.