Вручення звання Героя України Залужному і Буданову: ексголовком стиснув президента в обіймах (ВІДЕО)

Вручення звання Героя України Залужному і Буданову: ексголовком стиснув президента в обіймах (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський вручив звання Героя України ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному і керівнику ГУР Міноборони Кирилу Буданову.

Відповідні укази опубліковані на сайті президента, також опубліковано відео з церемонії вручення нагород.

Зазначимо, що вручення звання Залужному виявилося дуже теплим, ексголовком кілька разів міцно обійняв президента. Під час вручення нагороди Буданову церемонія була дуже стриманою і офіційною.

В указі Зеленського йдеться, що звання Залужному присвоєно "за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України". Крім того, Зеленський вручив Залужному орден "Золота Зірка".

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України, звільнивши перед тим з цієї посади Валерія Залужного.

Про те, що рішення звільнити Залужного, вже ухвалене стало відомо наприкінці січня. Причиною називають довготривалі розбіжності між Зеленським і Залужним щодо ведення війни, також однією з причин називають політику.

Напередодні видання "УП" опублікувало статтю про те, що Зеленський остаточно ухвалив рішення звільнити Залужного після того, як йому стало відомо про дослідження рейтингів його рейтинг виявився низьким, а рейтинг Залужного високий.