"Вони стають на бік путіна": Білий дім про республіканців, які блокують допомогу Україні

"Вони стають на бік путіна": Білий дім про республіканців, які блокують допомогу Україні

Республіканці, які блокують законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки, виступають проти оборонно-промислового комплексу США.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу у Білому домі, повідомляє "Голос Америки".

Жан-П'єр заявила, що спікер Палати представників Майк Джонсон “веде переговори сам із собою”, оскільки він спочатку закликав включити безпеку кордону в угоду про національну безпеку, тоді відхилив пропозицію Сенату, яка включала ці вимоги, а тепер протестує проти угоди, яка це питання не охоплює.

“Він вбиває законопроєкти власноруч. Роблячи те, що вони роблять [республіканці, які блокують допомогу — ред.], вони стають на бік путіна. Я думаю, що спікер заплутався, він не розуміє, у чому полягає його робота, а саме — винести законопроєкт на голосування, і той отримає двопартійну підтримку”, — наголосила вона.

Вона додала, що адміністрація президента США буде продовжувати тиснути на конгрес, аби законодавці ухвалили додаткове фінансування для партнерів.

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що не планує найближчим часом провести голосування щодо пакета міжнародної допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, після того, як 13 лютого Сенат його схвалив. Для того, щоб стати законом, законопроєкт має схвалити Палата представників і підписати президент США.

14 лютого Джонсон заявив, що хоче, щоб президент США Джо Байден зустрівся з ним перед будь-якими наступними діями щодо пакету допомоги Україні та Ізраїлю.