Для луганських навчальних закладів навчання в онлайн залишається єдиним доступним форматом, – ОВА

Для луганських навчальних закладів навчання в онлайн залишається єдиним доступним форматом, – ОВА

Нині для Луганської області навчання в онлайні залишається єдиним доступним форматом, адже багато учнів та студентів знаходяться в різних регіонах країни, за кордоном та на тимчасово окупованій території.

Про це йшлося на засідання колегії Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, передає Луганська ОВА.

«Максимальне сприяння отриманню дітьми, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, української освіти та документів державного зразка про її здобуття – це не лише питання державної політики, а й надважливе завдання обласної, місцевих військових адміністрацій, усієї освітянської спільноти Луганщини», – зазначив начальник ЛОВА Артем Лисогор.

У відомстві нагадали, що учні Луганщини зайняли друге місце серед усіх регіонів країни за середнім балом у складанні національного мультипредметного тесту.

Окремо Лисогор наголосив на необхідності навчання дітей з Луганщини, які залишилися на тимчасово окупованій території, але хочуть та продовжують навчатися в українських школах.

Також учасники колегії приділили увагу питанням оптимізації релокованих закладів освіти області. Зокрема, нещодавно спілкувалися з представниками уряду щодо роботи ВНЗ області, заплановано обговорення питань оптимізації професійно-технічних та фахових передвищих закладів освіти.

Крім того, говорили й про кваліфікацію педагогів.

Нагадаємо, понад 2,5 тисячі одиниць комп’ютерної техніки передали громадам Луганської області для забезпечення онлайн-навчання.